8 Ocak 2017 Pazar

Timsah Çiftliği - Hotel Guama / Playa Larga / Küba

Timsah Çiftliği - Hotel Guama / Playa Larga / Küba (06 Şubat-18 Mart 2016)

Playa Larga ve timsah çiftliğine giden otobüsler de Playa Giron Otelinin önünden kalkıyor. Gidiş-dönüş otobüs ücreti 3 CUC. Biz bu otobüsle Playa Larga’yı geçip timsah çiftliğine gittik. İsterseniz Playa Larga’da inip (yol boyunca da denizini kullanabileceğiniz tesisler de var) oradaki casalarda da konaklayabilirsiniz. 


Timsah çiftliğine giriş kişi başı 5 CUC. Kafesler içinde canlı timsahlar ve doldurulmuş timsah maketleri var.


Size sevmeniz için ağzı bağlanmış bir timsah veriyorlar ve eğer fotoğraf çektirmişseniz 3 CUC talep ediyorlar. Küba’da neyin fotoğrafını çekerseniz çekin genelde ücretli olduğunu unutmayın ve sorun şu ki siz ücretli olduğunu fotoğrafı çektikten sonra öğreniyorsunuz. Ayrıca insan fotoğrafı çektiğinizde de çoğunlukla para ödemeniz gerekiyor. Çoğu müze için de bu geçerli. Müze giriş ücreti ile fotoğraf çekme ücreti ayrı ayrı ödeniyor.







 Çiftlikten dışarıya çıktığınızda Hotel Guama’ya gidebileceğiniz tekneleri göreceksiniz.










Hotel Guama’nın eskiden yerlilerin yaşadığı bir bölge olduğu söyleniyor. 15-20 dakikalık tekne yolculuğundan sonra buraya ulaşıyorsunuz.  Nehir üstüne kurulmuş kulübelerden oluşuyor. Buraya gittiğinizde gezmeniz için 1 saatlik zamanınız oluyor. Oldukça büyük bir alana kurulmuş bir yerleşim yeri. Yerlilerin yaşantısını andıran bir takım evler, çadırlar ve yerli maketleri var.






Girişte restoranı ve hediyelik eşya mağazası var. Gerçek bir tarihi kalıntı görmedim. Ancak herkes tarfından yerlilerin Baracoa, Guantanamo ve bu bölgede yaşadıkları anlatılıyor. (Tekne için ödemeniz gereken ücret kişi başı 12 CUC).










Timsah çiftliğinin içinde ve dışında timsah eti deneyebileceğiniz restoranlar bulunuyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder