10 Aralık 2016 Cumartesi

GUANTANAMO / KÜBA



GUANTANAMO / KÜBA (06 Şubat-18 Mart 2016)


Baracoa’da kalırken Guantanamo’ya günü birlik gittik. Turu kendimiz organize ettik. Baracoa ile Guantanamo arası yaklaşık 2 saat sürüyor. Sabah gidip, akşam döndük. Küçük bir şehir.











Şehri yürüyerek ve 4 CUC karşılığında 2 saatlik bici taksi kiralayarak dolaştık. 



Yine şehir meydanında halkın zaman geçirebileceği bir park ve parkın içinde Catedral var. Casa De La Cultura caddenin karşısında. İçindeki resim ve fotoğraf sergisini ücretsiz gezebilirsiniz.



Museo Provincial müzesini 2 CUC karşılığında gezebilirsiniz.  Yerliler zamanından kalma eşyalar, Sovyetler Birliği ekibi ile aya giden Küba’lı astronotun bazı eşyaları ve fotoğrafları burada sergileniyor. Biliyorsunuz son zamanlarda Guantanamo şehri adından Amerikan üssü ile ilgili çok söz ettirdi. Yine bu müze de üssün maketi mevut ancak sadece kapalı kapı parmaklıklarından içeriye bakarak görebiliyorsunuz. Çünkü odanın kapısı yetkililer tarafından mühürlenmiş. Amerikan üssünü uzaktan da olsa görmek isterseniz Santiago De Cuba’dan Baracoa’ya giderken yol üzerinde seyir kuleleri var. Buradaki dürbünleri kullanarak uzaktan  görme şansına sahipsiniz.


Bu kampla ilgili bilgilerin bulunduğu kaynaklara ve filmlere  internetten rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Şehirde dikkat çeken diğer bir nokta ise askeri yerlerin ve asker sayısının oldukça yüksek olması. Bu tur için taksiye (gidiş,dönüş) 70 CUC ödedik.





Taksiyi Baracoa’da ki merkez parkın yanından ayarladık. Baracoa’da her türlü taksi ihtiyacınızı Casa De La Trova’nın bulunduğu meydandan karşılayabilirsiniz. Ayrıca Guantanamo tütünleri ve puroları ile ünlü bir yer ancak gerçekten oldukça sert içimli purolar. “Guantanamera” şarkısı, Guantanamo’lu bir kadın için yazılmış. 

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder