8 Aralık 2016 Perşembe

Maguana Plajı / Baracoa / Küba


Maguana Plajı / Baracoa / Küba (06 Şubat-18 Mart 2016)

Otelden plaj tarafına doğru yürüdüğünüzde resimde gördüğünüzden daha da güzel bir okyanus ve plajla karşılaşacaksınız. Biz buraya ilk Humbold turundan sonra iki saatliğine geldik. Hoşumuza gittiği için ve dinlenmek amacıyla (koşuşturmaktan dolayı çok yorulmuştuk) Baracoa'dan sonra 5 gün burada kaldık.



Plaj üzerinde maske kiralayan bir restoran var (saati 3 CUC). Ancak maskeler oldukça eski. Muhteşem bir su altı canlılığı beklemeyin. Kıyılarda fazla bir şey yok. Resiflerin arka tarafının çok güzel olduğu söyleniyor ancak resifler kıyıya çok uzak, ekipmanlar oldukça eski ve okyanus dalgasız olsa da akıntısı oldukça kuvvetli. 5 gün boyunca dalışa ekip halinde giden iki kişi dışında kimseyi görmedik. Bu iki kişinin ekipmanları kendilerine aitti. Resiflerin diğer tarafına geçmeyi planlıyorlardı. Dalışları nasıl geçti bilemiyorum çünkü dönüşlerine maalesef rastlayamadık. Yerlerini belli etmek için kendilerine bildiğiniz boş su bidonları bağlamışlardı. Resiflerin diğer tarafına geçtiklerinde birbirlerine gözcülük yapacaklardı. Umarım iyi bir dalış olmuştur ve güvenli bir şekilde sudan çıkmışlardır. 


Maguana otelin, oda standartları, yemekleri ve kahvaltısı iyiydi (yemek fiyatları da Küba geneline göre uygun).




(Kahvaltı dahil 2 kişi 103 CUC). Gece kalmazsanız dahi Baracoa’dan kalkan kollektif taksilerle buraya gelebilir, gününüzü burada geçirebilirsiniz. İhtiyaçlarınızı karşılamak için otel kafeteryasını kullanabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder