7 Aralık 2016 Çarşamba

Humbold (yağmur ormanları) Turu / Maguana Plajı / Baracoa / Küba


Humbold (yağmur ormanları) Turu / Maguana Plajı / Baracoa / Küba

(06 Şubat-18 Mart 2016)

Harika bir turdu. Kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Dünyada ender kalmış Unesco tarafından koruma altına alınmış muhteşem yağmur ormanları.




1 saatlik araba yolculuğundan sonra yürüyüş parkuruna geldik. Parkur 7 kilometre. Tur rehberi yürüyüş sırasında bitki örtüsü ve ormanda yaşayan canlılar hakkında genel bilgi verdi.



Yağmurlu bir havada parkuru tamamladık. Yerler killi (kırmızı) toprak olduğu için çok kaygan.



Hindistan cevizi yemek ve nehirde yüzmek için mola verdik. 



Spor ayakkabı giyilmesi öneriliyor ancak biz crocs terliklerle kayıp düşmeyen tek çift olarak parkuru tamamladık.  Marka ismi vermek istemezdim fakat zemin gerçekten kaygan ve bu söylediğim terlikler sayesinde çok rahat ettik yeri araba lastiği gibi kavrıyor ve kaydırmıyor. Hatta Alman bir turist başta bize terlikle katılmamızdan dolayı çok güldüğünü ancak şuan ayağında o terliklerden olmasını istediğini anlattı.



Yanınıza (sırt çantanıza) su ve meyve gibi atıştırmalık bir şeyler almanız faydalı olur. Turun son kısmını kağnı arabası ile tamamladık.


Parkur bittikten sonra  Maguana Plajına yüzmeye götürüyorlar. Su çok güzel. Otel de hoşumuza gittiği için Baracoa’dan sonra beş gün burada kaldık. 

Humbold Turu: Kişi başı (24 CUC)










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder