28 Aralık 2016 Çarşamba

Playa Giron/ Zapata Swamp / Küba





Playa Giron / Zapata Swamp / Küba (06 Şubat-18 Mart)

Deniz kenarında küçük bir sahil köyü. Türkiye’de ki yazlık mekanları andırıyor. 




Playa Giron otelinin önünde bulunan merkezde bir pizzacı ve bir restoran var. Restoran genelde kapalı oluyor.  Pizzacı da rahatlıkla pizza yiyebilirsiniz. Bizim Küba’da yediğimiz pizzalar arasında en iyisiydi.



Playa Giron otelinin önündeki plajı yüzmek için kullanmanız mümkün ancak  biraz dalgalı ve plajda kum pireleri oldukça fazla (ısırıyorlar ve ısırdıkları yerler sivri sinek ısırığı gibi kızarıyor).




 Buraya ulaşımı, Cienfuegos’tan rahatlıkla sağlayabilirsiniz. Cienfuegos'a çok yakın.







Playa Giron Domuzlar Körfezi çıkarmasından dolayı Küba için tarihi değeri olan yerleşim yerlerinden biri. Domuzlar Körfezi Çıkarması 1961 yılında yapılmış. ABD’nin desteğini alan sürgündeki Küba’lılar Fidel Castro rejimini yıkmak için bu çıkarmayı yapmışlar, başarısız olmuşlar.   Burada bu çıkartmanın izlerini taşıyan bir müze var ancak tadilatta olduğu için biz bu müzeyi gezemedik.


Yan evde kalan annesini kaybetmiş küçük Michael her akşam kendini sevdirmek için geldi. Casada kalanlar Michael’in ilgiye ihtiyacı olduğunun farkındaydı.










Turlar hakkında bilgi almak için merkezde bulunan Viazul şirketine uğramanız gerek. Tüm tur otobüsleri Playa Giron otelinin girişinden kalkıyor.



Sabah kahvaltımızı ve akşam yemeklerimizi kaldığımız casada yedik. Aşçısı çok başarılıydı. Sabah kahvaltısı için kişi başı 4 CUC akşam yemeğine iki kişi için 10 CUC ödedik.







Kanada'lı sevgili dostlarımız bizi çok etkiledi. Tanıştığımız ilk saatlerde Eileen bizimle pek konuşmadı. Oldukça üzgün görünüyordu. Gözleri ağlamaktan şişmişti. Eşi Michael, Eileen'in Çekoslovak olduğundan ve Komünist Rejim döneminde yaşadığı günleri hatırladığından bahsetti. Tam detayları bilmesek de anlattıkları hakikaten çok üzücü anılardı. Hamileyken eşini kaybetmişti, hapishaneye girmişti. Bebeği ile birlikte Kanada'ya kaçmanın yolunu bulmuştu... Ancak Ellen; tüm o zor günlerden, daha derin bir yoksulluğun ve çaresizliğin Küba'da yaşanmasından etkilendiğini ifade etti. 



Burada bulunduğumuz süre içerisinde, özellikle akşamları çok keyif aldık. 2 Japon, 3 Koreli 5 arkadaş burada kalıyordu. Her akşam yemekte beraberdik.



İnsanların dilleri, dinleri, kültürleri farklı olsa bile, sevgide nasıl bir olabildiklerinin muhteşem bir örneğine tanıklık ettik. Onları bir daha görmesek bile unutamayacağımız şekilde bizde izler bıraktılar. 



Tania y Richard    045 9814353    54169692 memnun kaldık (iki kişi gecelik 30 CUC).



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder