29 Kasım 2016 Salı

BAYAMO / KÜBA


BAYAMO / KÜBA (06 Şubat-18 Mart 2016)

Santiago De Cuba’da kalırken, Bayamo’ya günü birlik gittik. Nehir kenarında çok temiz, düzenli ve küçük bir şehir. Yol üzerinde atlı insanlar, yürüyerek gezenler, kağnı arabaları... Her şeyin ve herkesin fotoğrafını çekmek istiyor insan.







Buraya yolunuz düşerse merkezdeki dondurmacıda muhakkak dondurma deneyin. Bu güne kadar yediğim dondurmaların en iyisiydi.                                                     


Merkez de yine halkın kullandığı bir park ve etrafında restore edilmiş binalar var. Kenar mahalleleri de diğer şehirlere nazaran daha bakımlı. 





Hatta bir cadde de görselliği bozmamak adına elektrik direklerine ağaç kostümü giydirmişlerdi  bayıldım. 


Merkezindeki sanat evleri dikkat çekici girip ücretsiz olarak gezebilirsiniz. Yine merkezde bulunan Catedrali gezebilir hemen yanında bulunan restorana bir şeyler yiyebilirsiniz. “La Bodega”çok bakımlı ve manzarası harika bir restoran.




Şehrin alt tarafında oldukça uzun bir cadde üzerine çift taraflı ağaçtan oyma hayvan heykelleri koymuşlar. Çok beğendim giderseniz burayı görmeyi unutmayın.



Şehre girişte oldukça büyük bir nehir var ve etrafında bulunan yeşil alan dinlenmek ve piknik yapmak için kullanılıyor. Bu nehirde yüzüyor ve yıkanıyorlar.


Biz burayı yürüyerek ve bici taksi ile gezdik. Bici taksi fiyatları burada daha uygun çünkü diğer şehirlere göre burada turist biraz daha az.







Santiago De Cuba’dan yaklaşık bir buçuk saat uzaklıkta. Tam günlük tur için 70 CUC (gidiş-dönüş) taksi ücreti verdik. Taksiyi kaldığımız casa sahibi ayarladı. Böyle bir organizasyon için casa sahiplerinden yardım isteyebilirsiniz. Aşağıda gördüğünüz kapalı kamyonlar şehir içi ve şehirler arası ulaşımda kullanılıyor.



Ve en sevdiğim fotoğraflar; insan fotoğrafları ...















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder