24 Kasım 2016 Perşembe

Cayo Iguana Turu / Trinidad / Küba


Cayo Iguana Turu / Trinidad / Küba (06 Şubat-18 Mart 2016)

Bu turu Cuba Turdan satın alabilirsiniz. Güzel bir tropik adaya götürüyorlar. 


Çok hoş bir tur olabilirdi ancak bizim katıldığımız gün hava koşulları okyanusa girmek ve güneşlenmek için uygun değildi. Büyük deniz kabukları ve yürüyen deniz minareleri ile dolu bu adaya gitmek isterseniz hava durumunu kontrol etmeniz faydalı olacaktır. 




 Ada sakinleri iguanalar, büyük fareler ve yürüyen deniz kabukları.


Elinizle besleyebilirsiniz. Ama dikkatli olun. Dişi benim elimi biraz kesti ama mikrop kapmak, elimin şişmesi... gibi bir sorun yaşamadım. 


Fareler konusunda dikkatli olmanızda fayda var. Yemek zamanında bir çok turistin ayaklarını ısırdılar. Biz ayaklarımızı oturduğumuz bankın üzerine kaldırarak önlem aldık.


Binlerce deniz kabuğunun etrafta yürümesini izlemek çok güzeldi.




Ada muhteşem midyelerle dolu. Biz hatıra olarak bir tane almıştık. Ancak ağırlık yaptığı ve fazla yer kapladığı için casa sahibimize hediye ettik. Çok mutlu oldu. Bize"hiç bu kadar büyük ve güzelini görmemiştim, teşekkür ederim" diyerek midyeyi evinin en özel köşesine koydu.Bu adalara maalesef sadece turistler gidebiliyor. Pasaport kontrolü ile adalara çıkış yapabiliyorsunuz. Marinada kontrol edilmek üzere, yanınızda muhakkak pasaportunuz ya da fotokopisi olmak zorunda. Kübalı halk o adalarda  sadece çalışmak için gidebiliyor. Adalarda çalışanların oraya gidebilmeleri için özel çıkış kağıtları var. Beni Küba'da en çok üzen şeylerden biri kendi ülkelerinin adalarına gidememeleri oldu. 




Büyük, etçil olduğu söylenen karınca yuvaları. 



Tur fiyatına casanızdan marinaya gidiş ve tur bitiminde tekrar casanıza dönüş, öğlen yemeği ve katamaran ile ulaşım dahil. Öğlen yemeğinde içecek, kahve, salatalık ve paella (deniz mahsüllü pilav) verdiler. Pek doyurucu ve lezzetli değildi. Alışveriş yapabileceğiniz bir imkan yok o yüzden sırt çantanıza su ve yiyecek bir şeyler koyabilirsiniz. Kişi başı 55 CUC.





3 yorum:

  1. Hersey iyi hos da farelerin oldugu yeRde yemek yemek hic hosuma gitmedi ..ben deniz kenarindan ayrilmam gidene kadar ☹️️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Endişen olmasın. Fareler yerde geziyorlar. Yemekler masada. Ancak ayaklarını korumak oldukça önemli tabii. Bazı turistlerin bacaklarının tadına baktılar :)

      Sil
    2. Söylemeyi unuttum bu fareler Küba için çok önemli. Çünkü onları fırınlayıp yiyiyorlar. Her evin buzdolabında bir tane muhakkak var. Geleneksel yiyecekleri :)

      Sil