23 Kasım 2016 Çarşamba

TRİNİDAT / KÜBA


TRİNİDAT / KÜBA  (06 Şubat-18 Mart 2016)

Arnavut kaldırımlı yolları ve Coloniyal mimari tarzının en bakımlı örneklerine sahip olması nedeniyle Küba’nın önde gelen turistik şehirlerinden biri. 






Okyanus kenarında olmasa bile plaja ulaşabilmek çok kolay. Yollar engebeli ve düzensiz bir şekilde arnavut kaldırımı döşendiği için rahat yürüyebileceğiniz bir ayakkabı tercih etmenizi öneririm. Şehri yürüyerek ya da at arabası ile keşfe çıkabilirsiniz. Diğer şehirlerde ki kadar bici taksiye (bisiklet taksi) uygun bir alan değil.


Burada da bir meydan parkı, yanında Catedral ve bu parkın etrafına toplanmış restoranlar, barlar, hediyelik eşya dükkanları var. Eğer Küba’ya özgü geleneksel keten veya pamuklu kumaştan yapılmış kıyafetler ya da işlemeli, delik işi masa örtüleri almak isterseniz tüm Küba’da tek yer burası ve buraya yakın olan Iznaga köyü. Şimdi almayayım başka yerden bakarım derseniz diğer şehirlerde bu ürünleri bulmanız mümkün değil.



Şehirde müzeyi andıran muhteşem restoranlar var. Yemek kalitesi Küba’nın geri kalan kısmına göre oldukça yüksek. Parkın yanında göreceğiniz restoran fiyatları ile ara sokaklarda bulunan restoran fiyatları birbirinden oldukça farklı. Sokak aralarında meydanda bulunan restoranlarla aynı kalitede ama neredeyse yarı fiyata çok şık restoranlar bulabilirsiniz. 


Sokak satıcıları, at ile gezen Küba halkı, turları, ormanlarla kaplı vadileri ile benim Küba’da beğendiğim üçüncü şehir Trinidat oldu. Ancak çok turistik. Meydana indiğiniz zaman Kübalı halktan çok turist görüyorsunuz.





Biz kaldığımız casadan (Kübalıların kendi evlerinde kiraladıkları odalar)  ve yemeklerinden çok memnun kaldık. Geceliği iki kişi 30 CUC idi. Sabah kahvaltısı için kişi başı 5’er CUC ödedik. İki akşam yemeğimizi kaldığımız casada yedik. Carmen muhteşem bir aşçıydı. Ancak yemekler için “ev yemeği, nasıl olsa fiyatı uygun olur” diye düşünmeyin.  Restoranda aynı fiyata ya da daha uygun bir fiyata yiyebilirdik. Bizim hatamız “fiyat uygun merak etmeyin” dediklerinde ısrarla ne kadar olduğunu öğrenmememiz oldu. Cuba’da yaşarken kesinlikle yapmanız gereken şey alacağınız hizmetin karşılığını önceden muhakkak öğrenmeniz olacaktır. Gittiğiniz gibi Cuba turun yerini bularak turlar hakkında bilgi almanız çok önemli çünkü bu turlara istediğiniz zaman katılamıyorsunuz. Önceden rezervasyon yaptırmanız ve boş yer bulmanız gerekiyor.

(Casa Carmen y Pupito Adres: Calle Agustin Bernal 126 A e/Eddy Chivas y Jose Mendoza (Paz esq. Santa Ana) Trinidat, S.S Cuba Tel: 53 (0141) 993173   53(01)52448277 www.cubacasa.net  www.tripadvisor.com  e-mail: pupitocarmen@nauta.cu


“Ayala” mağara diskoda 5 CUC karşılığında 22.30 ile 03.00 saatleri arasındaki eğlenceye katılabilirsiniz. Merkezde bulunan “Casa De La Musica” açık hava dans pisti olarak turistlerin oldukça dikkatini çeken bir yer. Casa De la Musica” nın yanındaki “Los Conspiradores Restaurante” de yemek yiyebilir canlı müzik dinleyebilirsiniz. Yemek kalitesi çok iyi.Fiyatları diğer restoranlara göre biraz pahallı. Biz Trinidat'ta kaldığımız ilk gece gitmiştik (henüz çevreyi öğrenmeden) 50 CUC ödedik.


“Los Conspiradores Restaurante” 


“Snack Bar Restaurante” de dansçıların şovlarını izleyebilirsiniz. “Plaza Mayor” da yemek yiyebilir, gece 22.00 gibi başlayan canlı müzik ve dans gecesine katılabilirsiniz. Yemek müşterisi iseniz ayrıca giriş ücreti almıyorlar. Giriş ücretleri 2 CUC.


Ayrıca Trinidat’ta bulunan kilise ve müzeleri gezebilirsiniz. Her şey iki merkezde toplanmış durumda biri “Casa De la Musica” nın olduğu geniş park ve etrafında toplanıyor. Diğeri ise Cuba Tur, İberostar Otelinin bulunduğu alan. İbeostar otelinin karşısında ki parkta kart alarak interneti kullanabilirsiniz.


İbeostar otel fiyatları: Standart Double Room: 380 CUC, Double Junior Suite 430 CUC, Triple Room 541 CUC (giriş 15.00 - çıkış 12.00).  Bu otelde para bozdurabilirsiniz. Döviz bürosu bu otele yakın ancak 17.00’ye kadar açık ve Pazar günleri kapalı.

Tüm Küba’da şehrin kenar bölgelerinde gezerseniz farklı hayatlara ve farklı yaşam koşullarına tanıklık edebilirsiniz.






Çocuklar fotoğraf çekilmeye bayılıyorlar.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder